Cesnakové kuracie stehná s hubami, cícerové pyré
Cesnakové kuracie stehná s hubami a cícerové pyré - kombinácia ktorá Vás nesklame...
Použité suroviny
- Horné kuracie stehná s kožou 6 ks
- Smotana na varenie – 1 kelímok
- Hríbiky/možu byť aj šampiňóny
- Cesnak – čím viac, tým lepšie
- Čerstvý tymián
- Šalvia
- Muškát oriešok
- Soľ, čierne korenie
- Olivový olej
- Ghee/maslo 2 lyžice
- Kurací vývar 2 dcl
Cícerové pyré
- Cícer z konzervy
- Kurací vývar 3 pol. lyžice
- Olivový olej 2 pol. lyžice
- Tahini – 1 kávová lyžička
Postup prípravy
Kuracie stehná osolíme, okoreníme.
V hrnci, který je možné dať do trúby, speníme olej a ghee, pridáme čerstvú šalviu, cesnak, tymián. Pridáme kuracie stehná, necháme ich opekať, až dokiaľ koža nezhnedne.
Stehná zalejeme vývarom a smotanou, pridáme huby, dochutíme troškou muškátu. Zakryjeme, pečieme v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 50 minút. Posledních 10 minút odkryjeme. Omáčku môžeme rozmixovat, ale nemusíme.
Cícerové pyré
Cícer rozmixujeme s troškou vývaru, olejom a lyžičkou tahini. Osolíme, môžeme pridať trochu cesnaku z omáčky. Ak máme radi pikantné, dochutíme mletým chilli.
Podávame s kuraťom a zeleninou podľa chuti. Môžeme posypať nakrájenými upečenými gaštanmi.
Autor receptu a foto: Biľová Danka
▼
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.