logo

Blog

Zdravé oči a výživa

Už naše babičky vravievali „ Jedzte mrkvu, budete mať dobrý zrak“. A mali pravdu. Karotenoidy chránia zrak pred škodlivým slnečným UV žiarením a voľnými radikálmi.
čítaj viac

Zapekaná cuketa so zeleninou a balkánskym syrom

Zapekaná cuketa so zeleninou a balkánskym syrom - rýchla príprava, zaujímavá chuť...
čítaj viac

REISHI, SHIITAKE, CORDYCEPS - pre podporu imunity

Mnohé zo známych, ale aj menej známych húb majú potvrdené priaznivé účinky pre ľudský organizmus. V tejto súvislosti sú často spomínané niektoré druhy húb pôvodom z Ázie napr. (SHIITAKE, REISHI, CORDYCEPS). Tieto druhy húb sú vysoko cenené pre svoju schopnosť podporovať imunitný systém.
čítaj viac

Krémové cesnakové kuracie prsia, kamutové špagety aglio e oglio

Lahodné krémové cesnakové kuracie prsia, kamutové špagety aglio e oglio
čítaj viac

Jesenný šalát z pečenej tekvice Hokkaido s čerstvými figami a kozím syrom

Vyskúšajte skvelý jesenný šalát z pečenej tekvice Hokkaido s čerstvými figami a kozím syrom
čítaj viac

Rýchla cuketová polievka s hubami

Rýchla cuketová polievka s hubami
čítaj viac

CORDYCEPS – POKLAD TRADIČNEJ ČÍNSKEJ MEDICÍNY

Cordyceps sinensis, (čínsky názov: dōng chóng xià cǎo), je jednou z najvýznamnejších húb tradičnej čínskej medicíny.
čítaj viac

ŽENŠEN

ŽENŠEN je známy ako tonikum a adaptogén. Je častý v bylinných zmesiach tradičnej čínskej medicíny. V bylinkárstve sa využíva hlavne koreň, ktorý obsahuje cenné ginsenosidy (panaxosidy), polysacharidy, silice, peptidy, vitamíny, aminokyseliny, flavonoidy a minerálne látky.
čítaj viac

Bylinné zmesi tradičnej čínskej medicíny a ich formy

Bylinky tradičnej čínskej medicíny vo forme odvaru, san, wan, pian... O aké formy spracovania bylín sa jedná a ako sa v tom vyznať?
čítaj viac

Výživa a akné

Predispozícia k tvorbe akné je daná geneticky. Okrem genetiky sa na rozvoji podieľajú aj epigenetické faktory a vplyv prostredia. Intenzitu prejavov akné vieme do značnej miery ovplyvniť aj správnym zložením stravy.
čítaj viac

Hliva ustricová - čo by sme o nej mali vedieť?

Obsahuje polysacharidy vrátane beta-glukánov (pleuran). Beta-glukány stimulujú imunitnú odpoveď organizmu a tým pôsobia v boji proti bakteriálnym, vírusovým a mykotickým infekciám. Prospievajú reparácii tkanív po chirurgických zákrokoch. Podieľajú sa na znižovaní hladiny cholesterolu.
čítaj viac

Vitamín D – prečo je potrebný?

Aké sú funkcie vitamínu D? Ako vzniká a akú úlohu pri tom zohráva slniečko? Ktoré potraviny ho obsahujú najviac?
čítaj viac

Genetika intolerancie laktózy

Prečo niekto toleruje konzumáciu mlieka bez problémov aj vo vyššom veku a prečo niekto túto schopnosť stráca?
čítaj viac

Chuť na sladké – prečo vzniká a ako ju potlačiť?

Prečo je zvýšená chuť na sladké tak častá a čo ju spôsobuje? Prečo sladkostiam tak často nevieme odolať?
čítaj viac

Opary na perách – príčina a prevencia

Opary na perách – čo ich spôsobuje? Prečo problém s opakujúcim sa oparom trápi niekoho častejšie a u iných sa vyskytne len sporadicky, prípadne vôbec?
čítaj viac

Železo v ľudskom organizme

Železo - metabolizmus, vstrebávanie, hemové a nehemové železo, zdroje železa v potravinách, železo vo forme výživových doplnkov.
čítaj viac

Hojenie rán a výživa

Ako výživa ovplyvňuje hojenie? Na ktoré potraviny by sme sa mali zamerať pri tvorbe jedálnička v prípade problémov s hojením rán?
čítaj viac

PLNÝ ŽALÚDOK PO ŤAŽKOM JEDLE? AKO SI PORADIŤ?

Aj Vám sa občas stane, že porušíte zásady správne výživy? Cítite, že ste dali zabrať Vášmu tráveniu a chcete sa z tohto stavu rýchlo dostať? Čo v takomto prípade odporúča tradičná čínska medicína?
čítaj viac
Strana 1 / 4
| Blog
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.