logo

O nás

Genetika | výživové poradenstvo | tradičná čínska dietetika | e-shop
Od roku 2018 pôsobíme ako poradenské centrum v oblasti genetickej diagnostiky, výživy a výživových doplnkov.

GENETIKA

V spolupráci s akreditovaným laboratóriom  Genomac výzkumný ústav, s.r.o. v Prahe prinášame genetické testy  so zameraním na testy otcovstva, genografické testy pôvodu, testy so zameraním na vrodené dispozície, vhodnú stravu a talenty.

VÝŽIVOVÉ PORADENSTVO

Vyvážená strava je základným pilierom v prevencii mnohých ochorení.  V oblasti výživy preto vždy kladieme dôraz na zdravotné benefity. Poskytujeme poradenstvo a  jedálničky, ktoré sú nutrične vyvážené a garantované odborníkmi z oblasti liečebnej výživy. 

 

Vašková Judita, RNDr.

Poradenstvo v oblasti genetiky a výživy

Absolvovala  Prírodovedeckú fakultu UPJŠ v Košiciach so zameraním na biológiu. Po ukončení štúdia sa 15 rokov venovala humánnej genetike. Pracovala  v diagnostických laboratóriách v Prešove a v Košiciach.  Špecializovala sa na diagnostiku onkologických ochorení so zameraním na hematologické malígne ochorenia. Onkogenetike sa venovala aj vo svojej rigoróznej práci so zameraním na prognosticky významné genetické markery akútnej myeloblastovej leukémie. Spolupracovala na výskumných projektoch v rámci Výskumného centra aplikovanej biomedicínskej diagnostiky a Centra výskumu inovatívnych terapeutických postupov molekulárnej medicíny. Je členkou Slovenskej spoločnosti lekárskej genetiky.

Popri svojej práci a štúdiu sa venuje problematike stravovania.  Absolvovala polročný kurz Poradca pre výživu a suplementáciu, Low carb diéty a Výživa detí pod vedením Mgr. Martina Jelínka. Je lektorkou metódy STOB - „STOP OBEZITE".  Výžive sa podrobne venuje aj v rámci štúdia tradičnej čínskej medicíny na TCM Inštitúte v Prahe. 

„Celý svoj profesijný život venujem dejom prebiehajúcim na úrovni buniek, metabolickým procesom a ich vplyvom na ľudské zdravie. Z tohto pohľadu sa snažím hodnotiť aj výživu. Potraviny, bylinky a huby sú v svojej podstate malými chemickými továrňami obsahujúcimi množstvo rôznorodých biologicky aktívnych látok, ktoré dokážu zásadne ovplyvniť naše zdravie. Každý z nás je jedinečný, máme rôzne zdravotné problémy, rôzny životný štýl a zdedili sme rôzne vlohy a dispozície. Je preto dôležité vedieť ktoré potraviny nám prospievajú a ktorým by sme sa mali radšej vyhnúť.“

 

Biľová Danka

Autorka receptov

Dlhé roky žije v Prahe, kam odišla za svojou vysnenou prácou. Už vyše 30 rokov pracuje ako stevardka. Je autorkou množstva úžasných receptov, ktoré sú nielen chutné, ale aj krásne servírované. Presvedčte sa sami. Recepty nájdete tu.

„Životný štýl spojený s lietaním mi za tie roky umožnil hlbšie nazrieť do zvykov tých najexotickejších kultúr. Za súčasť  poznávania života v rôznych kútoch sveta považujem aj ochutnávanie lokálnych, pre nás často veľmi netradičných jedál. Pretože veľmi rada varím, mojím obľúbeným suvenírom, ktorý si vozím domov je korenie a recepty miestnej kuchyne. Rada skúšam a kombinujem. Nie vždy to vyjde, ale recepty, ktoré budú priebežne publikované na týchto stránkach sú overené a jednoduché. Dôležité je vedieť jedlo naservírovať a ozdobiť. Často stačia bylinky alebo jedlé kvety, ktoré si môžete pestovať na balkóne (napríklad kapucínky). Pri každom recepte je fotka, môžete sa inšpirovať, uplatniť Vašu fantáziu a dotvoriť jedlo podľa Vašich predstáv. Nikdy nie je neskoro skúsiť niečo nové a menej tradičné. Je to nielen o použitých surovinách, ale aj o prezentácii. Verím, že Vám bude chutiť rovnako ako mojim blízkym, pre ktorých varím.“

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.