Polievka z tekvice hokkaidó s chilli, zázvorom a pomarančom
Polievka z tekvice hokkaidó - trochu inak...
Použité suroviny
· tekvica Hokkaidó
· soľ, čierne korenie, granulovaný cesnak
· cesnak 2 strúčiky
· čerstvý zázvor cca 7 cm
· čerstvá chilli paprička – množstvo podľa chuti
· čerstvá koriandrová vňať
· čerstvo vytlačená šťava z jedného pomaranča
· 3 – 4 dcl zeleninového vývaru
· kokosový olej
Postup prípravy
Tekvicu nakrájame na kúsky, dáme na plech, posprejujeme olejom, osolíme, dochutíme čiernym korením a granulovaným cesnakom. Necháme piecť v trúbe na 200 st cca 20 minút.
V hrnci, na kokosovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku a nastrúhaný zázvor. Vložíme upečenú tekvicu, zalejeme vývarom. Doladíme pomarančovou šťavou a čerstvou koriandrovou vňaťou. Všetko rozmixujeme na hladkú krémovú hmotu. Na tanieri môžeme dochutiť kokosovým mliekom alebo olejom z tekvicových semienok. Chuť je možné posunúť podľa vlastného uváženia, polievka bude pikantnejšia, ak pridáme viacej chilli a zázvoru. Netreba sa báť pomarančovej šťavy, kombinácia zázvoru, pomaranča a chilli je veľmi osviežujúca. Je možné ešte v priebehu varenia pridať kokosové mlieko, ale musíme mať na pamäti, že po jeho pridaní nebudú chute tak výrazné. Kto má rád orientálne jedlá, môže v priebehu restovania cesnaku a chilli pridať lyžičku kari korenia
Autor receptu a foto: Biľová Danka
▼
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy, výživových doplnkov a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.