Rýchlovka - chilli-garlic chinese noodles s krevetami
Rýchle, pikantné a chuťovo zaujímavé chilli-garlic chinese noodles...
Použité suroviny
· čínske nudle (rezance) v sáčku (na 1 osobu 1 sáčok)
· krevety (mrazené)
· cesnak 4 strúčiky
· ghee
· olej
· sójová omáčka 2 pol. lyžice na osobu
· ústricová omáčka 2 pol. lyžice na osobu
· čerstvá chilli paprička (može byť aj sušená), množstvo - podľa chuti
· čerstvý zázvor cca 3 cm
· strúhaný parmezán
Postup prípravy
Nechajte rozmraziť krevety. Dajte ich do osolenej studenej vody, rozmrznú rýchlejšie. Nikdy ich nerozmrazujte v mikrovlnke.
Dva strúčiky cesnaku nakrájejte na plátky a nechajte do zlata orestovať na oleji. Vyberte, dajte na kuchynský papier, aby odkvapkal olej. Pozor, aby nezhnedol, musí mať svetlú zlatistú farbu.
V panvici (najvhodnejší je wok) rozpustite lyžicu ghee a pridajte pretlačené dva strúčiky cesnaku, nastrúhaný zázvor, a nadrobno nakrájenú chilli papričku. Miešajte na miernom ohni asi minútu, potom pridajte sójovku a ústricovú omáčku, potom rozmrazené krevety a na miernom ohni cca 2 minúty prehrievajte. Použila som zmrazené predvarené krevety, takže doba varenia bola naozaj veľmi krátka.
Medzitým zalejte rezance horúcou vodou.
Do panvice s omáčkou a krevetami pridajte rezance. Hotovo. Na tanieri posypte cesnakom orestovaným na oleji a parmezánom. Je to neštandardná kommbinácia, ale veľmi chutná.
Autor receptu a foto: Biľová Danka
▼
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy, výživových doplnkov a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.