Krémové cesnakové kuracie prsia, kamutové špagety aglio e oglio
Lahodné krémové cesnakové kuracie prsia, kamutové špagety aglio e oglio
Použité suroviny na kura
· kuracie prsia
· olivový olej
· ghee
· soľ, čierne korenie
· granulovaný cesnak
· hladká múka
· cibuľa (väčšia)
· cesnak (cca 6 strúčikov)
· strúhaný parmezán
· kurací vývar 2,5 dcl
· sladká smotana 2,5 dcl
· čerstvá petržlenová vňať
· šampióny
Použité suroviny na špagety
· kamutové špagety
· cesnak (2 strúčiky)
· čerstvá červená chilli paprička
· olivový olej
· strúhaný parmezán
· čerstvý rozmarín, ak vám kvitne, odtrhnite konce stopiek aj s kvetinkami
Postup prípravy
Kuracie prsia pozdľžne prekrojíme. Obidve strany posypeme soľou, čiernym korením a granulovaným cesnakom, obalíme v hladkej múke, zmiešanej s lyžicou parmezánu. Opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja do zlatohneda, cca 3-4 minúty z každej strany. Vyberieme z panvice, odložíme stranou. Do výpeku pridáme olej, lyžicu ghee a na veľmi miernom ohni opekáme cibuľku do sklovita. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak (doporučujem nakrájať na mandolíne), asi minútu spolu s cibuľkou prehrievame. Zalejeme vývarom - „deglazujeme“ panvicu. Pridáme sladkú smotanu, nastrúhaný parmezán, dochutíme čiernym korením, vložíme opečené kuracie prsia a necháme variť až do zhustnutia omáčky. Servírujeme so špagetami a šampiónmi.
Príprava šampiónov: panvicu potrieme olejom, pridáme na plátky nakrájené šampióny, opečieme do zlatista z obidvoch strán.
Príprava špagiet: špagety uvaríme v osolenej vode. Do panvice alebo hrnca dáme olivový olej, cesnak nakrájaný na tenké plátky (na mandolíne), nasekanú chilli papričku. Na veľmi miernom plameni prehrievame, aby cesnak nezhnedol. Zmiešame s uvarenými špagetami. Na tanieri servírujeme s čerstvým rozmarýnom, posypané strúhaným parmezánom.
Autor receptu a foto: Biľová Danka
▼
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.