Jarné cestoviny so špargľou a edamame
Poznáte edamame? Mladé sójové bôby plné bielkovín, vitamínov a antioxidantov. Vyskúšajte pripraviť v kombinácii so špargľou podľa nášho receptu
Použité suroviny
- Dlhé široké cestoviny - papardelle, tagliatelle, linguine
- Čerstvá špargľa
- Edamame mrazené
- Prosciutto alebo slanina
- Parmezán
- Ghee alebo olivový olej
- Soľ, čierne korenie na dochutenie
Postup prípravy
Zo špargle odstraníme drevnaté konce, zmiešame ju s ghee alebo olejom, soľou a čiernym
korením a opekáme na miernom ohni v hlbšej panvici. Čerstvej špargli stačí niekoľko minút,
je lepšie, ak je tvrdšia, nesmie sa prevariť.
V druhej panvici vypečieme slaninku alebo prosciutto. Medzitým uvaríme cestoviny
(nezabudnúť na veľa vody a dostatok soli, voda musí byť „slaná ako more“. Varíme minútku
menej ako je uvedené v návode. Mrazené edamame prelejeme vriacou a hneď studenou vodou
– nestratia tak farbu.
Uvarené cestoviny dáme do panvice so špargľou, pridáme slaninku alebo prosciutto,
edamame a minútu jemne miešame, môžeme pridať deci vody v ktorej sme varili cestoviny.
Okamžite podávame. Servírujeme s parmezánom.
Tip! Ak kupujme špargľu, skúsime otestovať, ak sa ohýba ako guma, špargľa je stará. Čerstvú špargľu poznáme tak, že sa pri ohybe zlomí a má pevnú a zovretú hlavičku.
Autor receptu a foto: Biľová Danka