logo

Crumble z ovsených vločiek

V recepte sú použité bezlepkové ovsené vločky...

Crumble z ovsených vločiek

Použité suroviny

·       Ovocie podľa chuti ( v recepte boli použité jablká – 3 ks nakrájané na malé kúsky a slivky mirabelky  - dve hrste)
·       Mletá škorica – 2 lyžice
·       Škoricový cukor – 1 sáčok
·       Hnedý cukor – 1 lyžica
·       Nastrúhaná kôra z pomaranča

 

Crumble

·       Bezlepkové ovsené vločky – 140 gr
·       Nasekané orechy - hrsť
·       Maslo/ghee/kokosový olej  110 gr – rozpustené
·       Mletá škorica – 1 lyžica
·       Hnedý cukor -100 gr
·       Kokosová múka – 70 gr
·       Štipka soli

 

Postup prípravy

Rúru vyhrejeme na 180 st. Ovocie nakrájame na malé kúsky, zmiešame so škoricou, škoricovým a hnedým cukrom, kôrou z pomaranča. Zmes dáme na pekáč.

Suroviny na crumble zmiešame, urobíme posýpku, ktorú dáme na ovocie. Pečieme cca 45-50 minút. Môžeme pridať viac cukru do ovocia, ak máme radšej sladšie dezerty. Servírujeme s tvarohom zmiešaným s javorovým sirupom.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.