Crumble z ovsených vločiek
V recepte sú použité bezlepkové ovsené vločky...
Použité suroviny
· Ovocie podľa chuti ( v recepte boli použité jablká – 3 ks nakrájané na malé kúsky a slivky mirabelky - dve hrste)
· Mletá škorica – 2 lyžice
· Škoricový cukor – 1 sáčok
· Hnedý cukor – 1 lyžica
· Nastrúhaná kôra z pomaranča
Crumble
· Bezlepkové ovsené vločky – 140 gr
· Nasekané orechy - hrsť
· Maslo/ghee/kokosový olej 110 gr – rozpustené
· Mletá škorica – 1 lyžica
· Hnedý cukor -100 gr
· Kokosová múka – 70 gr
· Štipka soli
Postup prípravy
Rúru vyhrejeme na 180 st. Ovocie nakrájame na malé kúsky, zmiešame so škoricou, škoricovým a hnedým cukrom, kôrou z pomaranča. Zmes dáme na pekáč.
Suroviny na crumble zmiešame, urobíme posýpku, ktorú dáme na ovocie. Pečieme cca 45-50 minút. Môžeme pridať viac cukru do ovocia, ak máme radšej sladšie dezerty. Servírujeme s tvarohom zmiešaným s javorovým sirupom.
Autor receptu a foto: Biľová Danka