Gratinovaná červená kapusta s tekvicou Hokkaidó
Chutný recept vhodný pre vegetariánov a tiež pri bezlepkovej diéte...
Použité suroviny
- Červená kapusta čerstvá
- Tekvica hokkaidó
- Olivový olej
- Kukuričná strúhanka bezlepková 2 - 3 hrste
- Strúhaný parmezán alebo grana padano 1 hrsť
- Cesnak pretlačený 2 strúčiky
- Soľ, čierne korenie
- Bylinky podľa chute
Postup prípravy
Červenú kapustu nakrájame na väčšie plátky, tekvicu na mesiačiky alebo štvorčeky. V miske ich zmiešame s olivovým olejom.
Do druhej misky dáme strúhanku s parmezánom, cesnakom, bylinkami, soľou a čiernym korením. Do zmesi vkladáme postupne kapustu, tekvicu a obaľujeme. Zelenina bude zmesou obalená len zľahka, je to v poriadku, nechceme klasický trojobal.
Papier na pečenie zľahka potrieme olejom, poukladáme obalenú zeleninu, dosypeme strúhankovú zmes, ktorá zostala v miske a postriekame olejom, trošku dosolíme. Necháme piecť na 180 cca 20 minút. Ak kapusta trochu zhnedne, nevadí, bude chrumkavá, ale pozor nesmie sa spáliť. Táto príloha je vhodná ako príloha k mäsu, pripravujeme ju tesne pred konzumáciou. Nie je vhodná na ohrievanie, najchutnejšia je hneď po upečení. Môžeme ju ešte ochutiť čerstvým mletým čiernym korením.
Autor receptu a foto: Biľová Danka