Stredomorský ohňostroj chutí
Grilovaná feta s broskyňami, sušenými paradajkami a quinoou...
Použité suroviny
- Feta
- Čerstvé broskyne
- Sušené paradajky v oleji
- Olivy
- Červená quinoa
- Čerstvé chilli (nemusí byť)
- Olivový olej
- Tekutý med
Postup prípravy
V osolenej vode uvaríme quinou, pre výraznejšiu chuť možeme pridať čerstvé bylinky, ktoré máme k dispozícii doma.
Broskyne nakrájame na mesiačiky, na reze potrieme medom a narýchlo opečieme na panvici. Fetu postriekame olivovým olejom, posypeme čerstvým tymiánom a veľmi rýchlo (20 – 30 sekúnd max) opečieme.
Opečené broskyne a fetu servírujeme s quinoou, sušenými paradajkami a olivami. Dochutíme soľou, čiernym korením, lyžičkou medu, čerstvým tymiánom a olivovým olejom. Pre zvýraznenie môžeme posypať nadrobno nakrájanou čerstvou chilli papričkou.
Pozor, feta a jej podobné syry sa veľmi rýchlo roztekajú, preto aj keď syr nebude vyzerať perfektne, vôbec mu to na chuti neuberie.
Autor receptu a foto: Biľová Danka
Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.