logo

Test otcovstva

Ste otcom Vášho dieťatka? Je Váš otec skutočne Vaším biologickým otcom? Anonymný DNA test otcovstva dokáže tieto otázky spoľahlivo zodpovedať.

DNA testy otcovstva

Anonymný DNA test otcovstva slúži na získanie základnej informácie či je príslušná osoba biologickým otcom daného dieťaťa alebo nie, prípadne potvrdí iné príbuzenské vzťahy.

Výsledok testu nemôže byť použitý pre právne úkony, pretože u vyšetrovaných vzoriek nemusí byť overená totožnosť testovanej osoby. Odber si môže vykonať každý sám v súkromí svojho domova. 

  • Princíp stanovenia otcovstva je založený na porovnaní genetického profilu dieťaťa s genetickým profilom predpokladaného otca.
  • DNA sa izoluje zo steru sliznice ústnej dutiny od predpokladaného otca a od dieťaťa, prípadne i od matky.

Vyizolovaná DNA je podrobená enzymatickej reakcii pri ktorej sú selektívne namnožené vopred stanovené úseky DNA (tzv. genetické markery). Tieto markery vytvárajú charakteristický genetický profil, ktorý je jedinečný pre  každého človeka  (s výnimkou jednovaječných dvojčiat) a je vylúčené, aby sa u dvoch ľudí zhodoval.

Testované osoby môžu byť otec a dieťa, alebo otec, dieťa a biologická matka, prípadne ďalší otec, alebo ďalšie dieťa ako dopňujúce vyšetrenie k základnému testu. 

 

Genetická analýza je realizovaná v spolupráci s akreditovaným laboratóriom Genomac výzkumný ústav, s.r.o. so sídlom v Prahe. Laboratórium poskytuje genetické testovanie so štatútom Neštátne zdravotnícke zariadenie a ZNALECKÝ ÚSTAV v odbore GENETIKA. 


Súvisiace produkty

Novinka
Top
Akcia
DNA test otcovstva DNA test otcovstva
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.