logo

Zdravie

Bioimpedančná analýza

Zaujíma Vás aké máte percento telesného tuku a svalovej hmoty? Ste optimálne hydratovaný? Chudnete a cvičíte správne? Aké percento telesného tuku ste stratili? Zvýšili ste objem svalovej hmoty? Aké je Vaše BMI? Aká je Vaša ideálna hmotnosť? Chudnete rýchlo a nechcete stratiť svalovú hmotu? Využite možnosť bioimpedančnej analýzy, ktorá je štandardne využívaná v zdravotníctve, športe a výživovom poradenstve. Navštívte nás v Prešove.
čítaj viac

Osteoporóza-výživa v prevencii a podpornej terapii

Osteoporóza je ochorenie vedúce k zníženiu hustoty kostnej hmoty. Rozhodujúci vplyv v prevencii a podpornej terapii má výživa a pohybová aktivita...
čítaj viac

Vitamín D – prečo je potrebný?

Aké sú funkcie vitamínu D? Ako vzniká a akú úlohu pri tom zohráva slniečko? Ktoré potraviny ho obsahujú najviac?
čítaj viac

Zdravé oči a výživa

Už naše babičky vravievali „ Jedzte mrkvu, budete mať dobrý zrak“. A mali pravdu. Karotenoidy chránia zrak pred škodlivým slnečným UV žiarením a voľnými radikálmi.
čítaj viac

Chuť na sladké – prečo vzniká a ako ju potlačiť?

Prečo je zvýšená chuť na sladké tak častá a čo ju spôsobuje? Prečo sladkostiam tak často nevieme odolať?
čítaj viac

Ako podporiť kvalitu spánku bylinkami a vhodnou stravou?

Aké sú najčastejšie dôvody zníženej kvality spánku? Prečo sa kvalita spánku zhoršuje vekom? Ako môže prispieť vhodná strava a bylinky k pokojnému spánku?
čítaj viac

Vysoký krvný tlak a výživa

Vysoký krvný tlak patrí v súčasnosti medzi najčastejšie ochorenia. Zvýšenie krvného tlaku je vo významnej miere ovplyvňované nesprávnou životosprávou a každodenným stresom...
čítaj viac

Para orechy – prečo sú vo výžive dôležité ?

Para orechy obsahujú významné množstvo selénu, sú zdrojom vitamínu E, vápnika a horčíka...
čítaj viac

Pestrec mariánsky-odporúčaný bylinkármi aj modernou vedou

Pestrec mariánsky /Silybum marianum/ je odporúčaný pre podporu správnej funkcie pečene a žlčníka...
čítaj viac

Genetika intolerancie laktózy

Prečo niekto toleruje konzumáciu mlieka bez problémov aj vo vyššom veku a prečo niekto túto schopnosť stráca?
čítaj viac

Helicobacter pylori

Helicobacter pylori je baktéria napádajúca žalúdočnú sliznicu človeka. Prevalencia výskytu sa odhaduje na 60 - 70 %. Prírodným pomocníkom pri liečbe a prevencii infekcie je popri cesnaku, brokolici, probiotikách je Chioska Masticha.
čítaj viac

β-glukány húb a imunita

β-glukány húb pôsobia v aktivácii imunitného systému a tým prispievajú k zvýšeniu obranyschopnosti organizmu...
čítaj viac

Trápi vás osteoporóza? Ako jej predchádzať?

Osteoporózou nazývame ochorenie ktoré sa vyznačuje znížením kostnej denzity. To znamená, že sa zmenšuje hustota kostnej hmoty.
čítaj viac

Poruchy srdcového rytmu - Aké sú riziká?

Fibrilácia predsiení je najčastejšou formou arytmie, ktorá je spojená so zvýšenou chorobnosťou aj úmrtnosťou. Pre fibriláciu predsiení sú charakteristické tzv. chaotické elektrické impulzy. Pri takomto stave predsiene pracujú mimoriadne rýchlo a nepravidelne. Následkom fibrilácií krv v predsieni srdca prúdi pomalšie a má tendenciu zrážať sa, čo môže spôsobiť cievnu mozgovú príhodu, alebo ak sa dostane do končatín môže spôsobiť ischémia končatín.
čítaj viac

Opary na perách – príčina a prevencia

Opary na perách – čo ich spôsobuje? Prečo problém s opakujúcim sa oparom trápi niekoho častejšie a u iných sa vyskytne len sporadicky, prípadne vôbec?
čítaj viac

Železo v ľudskom organizme

Železo - metabolizmus, vstrebávanie, hemové a nehemové železo, zdroje železa v potravinách, železo vo forme výživových doplnkov.
čítaj viac

Hojenie rán a výživa

Ako výživa ovplyvňuje hojenie? Na ktoré potraviny by sme sa mali zamerať pri tvorbe jedálnička v prípade problémov s hojením rán?
čítaj viac

Srdcovo-cievne ochorenia - riziká a prevencia

Výnimočnú úlohu v prevencii srdcovo – cievnych ochorení zohrávajú omega – 3 mastné kyseliny ...
čítaj viac
Strana 1 / 2
| Blog / Zdravie
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.