logo

Tradičná čínska medicína

Podpora a harmonizácia organizmu prostredníctvom metód tradičnej čínskej medicíny-fytoterapia a čínska ušná akupresúra.
Poradenstvo poskytujeme na základe vzdelania v odbore TRADIČNÁ ČÍNSKA MEDICÍNA v trvaní 4,5 roka ukončeného záverečnou skúškou na TCM Inštitúte v Prahe.

Tradičná čínska medicína

SLUŽBY

 

Fytoterapia 

 

Fytoterapia je základnou súčasťou terapeutických postupov tradičnej čínskej medicíny. Fytoterapia využíva biologicky aktívne látky obsiahnuté v rôznych častiach rastlín (listy, stonky, kvety, korene). Prírodné látky sú často k ľudskému telu šetrnejšie a tým dokážu jemne pomôcť doladiť a podporiť celkové zdravie a pohodu.

Poznáme mnoho rôznych foriem bylinných prípravkov, dôležitý je ale vždy individuálny prístup.

V rámci služieb v oblasti fytoterapie ponúkame široký výber bylinných produktov vo forme guličiek (wan), tabliet (pian) a medicinálnych húb vo forme extraktov. Hubové extrakty sú dostupné samostatne alebo v kombináciách rôznych druhov húb a byliniek.

Zároveň ponúkame možnosť INDIVIDUÁLNYCH BYLINNÝCH RECEPTÚR. Návrh bylinnej zmesi pre podporu vášho organizmu je odporúčaný na základe podrobnej vstupnej diagnostiky.

Používame overené byliny a bylinné produkty od TCM Bohemia a MycoMedica. Produkty sú vysokej kvality a sú testovaná v certifikovaných európskych laboratóriách.

 

Čínska ušná akupresúra/akupunktúra

 

Čínska ušná akupunktúra, alebo akupresúra je zameraná na stimuláciu určitých špecifických bodov na uchu. Je neoddeliteľnou súčasťou tradičnej čínskej medicíny a používa sa už tisíce rokov v terapii rôznych zdravotných problémov.

Stimulácia špecifických bodov na uchu môže pomôcť podporiť liečbu a prispieť tak  k celkovej harmonizácii organizmu.

Princíp čínskej ušnej akupunktúry spočíva v stimulácii špecifických bodov na uchu pomocou malých ušných ihličiek. Využíva nervové spojenia k ovplyvneniu regulačných procesov v organizme zámernou a cielene vytváranou vzruchovou aktivitou. Nepatrným podnetom je niekedy možné vyvolať kladnú odozvu organizmu v priebehu niekoľkých minút. Nie je to však pravidlo a častokrát je možné pocítiť efekt terapie až po opakovaných stimuláciách v priebehu niekoľkých dní alebo týždňov.

Okrem vpichovania ihiel je možné použiť aj neinvazívne formy stimulácie ušných akupunktúrnych bodov. Jednou z nich je ušná akupresúra ktorá je založená na stimulácii špecifických bodov pomocou semienok vaccarie, alebo magnetov.

Čínska ušná akupunktúra sa tradične používa v podpornej terapii rôznych zdravotných problémov vrátane terapie bolesti, stresu, úzkosti, závislostí (alkohol, fajčenie), tráviacich problémov. Používa sa tiež na podporu chudnutia, zlepšenie kvality spánku a zlepšenie celkovej pohody. Výskumy potvrdzujú že ušná akupunktúra/akupresúra je účinná pri znižovaní symptómov úzkosti u pacientov podstupujúcich zubné zákroky.

Čínska ušná akupunktúra je všeobecne považovaná za bezpečnú metódu. Ako pri každej forme akupunktúry však existuje malé riziko infekcie alebo krvácania v mieste vpichu ihly. Aj toto riziko vylučuje metóda neinvazívnej ušnej akupresúry.

 

Vstupná konzultácia

 

Vstupná konzultácia je vedená formou otázok so zameraním na zistenie príčiny zdravotných problémov. Dĺžka vstupného pohovoru je približne 1 hodina. Súčasťou vstupného pohovoru je aj diagnostika z jazyka a pulzu.

Na základe získaných údajov je navrhnutá vhodná terapia formou bylinných prípravkov a v prípade záujmu aj formou ušnej akupresúry.

 

 

Bližšie informácie nájdete na stránkach PORADNE TRADIČNEJ ČÍNSKEJ MEDICÍNY 

  www.tcmvital.sk

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.