logo

Kuracie involtini so syrom a šunkou

Kuracie prsia dochutené limetkou - citrus australasica, ktorý je v súčasnosti veľmi populárny ako limetkový kaviár a v recepte bol použitý namiesto limetky. Je veľmi aromatický a jeho chuť a vôňa sa nedá ničím nahradiť...

Kuracie involtini so šunkou a syrom dochutené limetkovým kaviárom

Použité suroviny

  • kuracie prsia
  • plátkový syr (gouda, cheddar) min. 45 % tuku
  • kvalitná šunka od kosti
  • strúhanka
  • nastrúhaný parmezán/grana padano
  • strúčik cesnaku
  • sušené bylinky
  • červená paprika (1 lyžica)
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • červené pomaranče
  • limetka (pre tento recept bola použitý microcitrus australasica)

Postup prípravy

Pripravíme si strúhankovú zmes zo strúhanky, parmezánu, červenej papriky, soli, čierneho korenia, sušených byliniek a pretlačeného cesnaku. Kuracie plátky prerežeme aby boli tenšie, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na každý plátok dáme šunku a syr. Zrolujeme, obalíme v strúhankovej zmesi, zafixujeme ihlicou, alebo špáradlami. Na dno pekáča dáme 2 – 3 lyžice olivového oleja, vložíme kuracie involtini, pokvapkáme olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180-185 C na 30 - 35 minút. Cca 10 minút před dopečením vložíme ku kuraťu plátky červeného pomaranča. Ešte teplé pokvapkáme limetkou, môžeme konzumovať samotné, alebo s prílohou, ktorú máme radi. V súčasnej dobe je veľmi populárny mikrocitrus (limetkový kaviár), ktorý bol použitý namiesto limetkty. Jeho chuť ani vôňa se nedá ničím nahradiť. Je veľmi aromatický a nesmierne chutný, dokáže vytvoriť neopakovateľnú chuť jedla. Môžeme ho použiť aj do sladkých krémov. Je možné ho pestovať aj doma. Na tanieri je môžeme ozdobiť pokrm na tenko nakrájanou červenou kapustou, ktorá dodá jedlu vzhľad a krásnu farbu.

Limetkový kaviár:

Citrus australasica - (limetkový kaviár)  je tŕnistý ker, alebo malý strom prirodzene rastúci v oblasti subtropického dažďového pralesa v Austrálii. Plody sú zaujímavé svojou dužinou, ktorá  pripomína perličky kaviáru. Perličky po rozdrvení uvoľňujú jedinečnú exotickú chuť. Limetkový kaviár je vhodný na dochutenie aj k rybám, sushi, šumivému vínu, do koktailov a podobne.

 Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy, výživových doplnkov a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.