logo

Krémové cesnakové kuracie prsia, kamutové špagety aglio e oglio

Lahodné krémové cesnakové kuracie prsia, kamutové špagety aglio e oglio

Krémové cesnakové kuracie prsia, kamutové špagety aglio e oglio

 Použité suroviny na kura

·       kuracie prsia

·       olivový olej

·       ghee

·       soľ, čierne korenie

·       granulovaný cesnak

·       hladká múka

·       cibuľa (väčšia)

·       cesnak (cca 6 strúčikov)

·       strúhaný parmezán

·       kurací vývar 2,5 dcl

·       sladká smotana  2,5 dcl

·       čerstvá petržlenová vňať

·       šampióny

 

Použité suroviny na špagety

·       kamutové špagety

·       cesnak (2 strúčiky)

·       čerstvá červená chilli paprička

·       olivový olej

·       strúhaný parmezán

·       čerstvý rozmarín, ak vám kvitne, odtrhnite konce stopiek aj s kvetinkami

 

Postup prípravy

Kuracie prsia pozdľžne prekrojíme. Obidve strany posypeme soľou, čiernym korením a granulovaným cesnakom, obalíme v hladkej múke, zmiešanej s lyžicou parmezánu. Opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja  do zlatohneda, cca 3-4 minúty z každej strany. Vyberieme z panvice, odložíme stranou. Do výpeku pridáme olej, lyžicu ghee a na veľmi miernom ohni opekáme cibuľku do sklovita. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak (doporučujem nakrájať na mandolíne), asi minútu spolu s cibuľkou prehrievame. Zalejeme vývarom -  „deglazujeme“ panvicu. Pridáme sladkú smotanu, nastrúhaný parmezán, dochutíme čiernym korením, vložíme opečené kuracie prsia a necháme variť až do zhustnutia omáčky. Servírujeme so špagetami a šampiónmi.

Príprava šampiónov: panvicu potrieme olejom, pridáme na plátky nakrájené šampióny, opečieme do zlatista z obidvoch strán.

Príprava špagiet: špagety uvaríme v osolenej vode. Do panvice alebo hrnca dáme olivový olej, cesnak nakrájaný na tenké plátky (na mandolíne), nasekanú chilli papričku. Na veľmi miernom plameni prehrievame, aby cesnak nezhnedol. Zmiešame s uvarenými špagetami. Na tanieri servírujeme s čerstvým rozmarýnom, posypané strúhaným parmezánom.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

 

 

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.