logo

Jesenný šalát z pečenej tekvice Hokkaido s čerstvými figami a kozím syrom

Vyskúšajte skvelý jesenný šalát z pečenej tekvice Hokkaido s čerstvými figami a kozím syrom

Jesenný šalát

Použité suroviny

-        Tekvica Hokkaido

-        Kozie žervé

-        Čerstvé figy (2 figy na jednu porciu)

-        Červená quinoa

-        Červené hrozno

-        Kalamata olivy

-        Cherry paradajky

-        Čerstvé bylinky (mäta, bazalka, listy kapucínky)

Dressing

-        Sójová omáčka 3 lyžice

-        Biely vínny ocot 2 - 3 lyžice

-        Nastrúhaný čerstvý zázvor cca 1,5 cm

-        Šťava z limety

-        Lyžička medu alebo javorového sirupu

-        Nakrájaná  chilli paprička (cca 1 cm)

Postup prípravy:

Hokkaido dobre umyjeme a nakrájíme ho na kocky (bez zrniečok). Krájame aj so šupou. Dáme na plech, posprejujeme olivovým olejom, posolíme, posypeme čiernym korením a granulovaným cesnakom. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180 st cca 20 minút. Quinou uvaríme v osolenej vode s čerstvými bylinkami.

K tekvici pridáme kozie žervé, figy nakrájené na mesiačiky, hrozno, olivy, paradajky, uvarenú quinou a čerstvé bylinky. Zalejeme dressingom. Pretože tekvica je sladká, k šalátu sa hodí kyslejší dresing, ktorý šalát osvieži, preto doporučujem pridať menej medu/javorového sirupu. Môžeme ešte ozdobiť čiernymi sezamovými semienkami a kapari.

Príprava dresingu: zmiešame všetky ingrediencie.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.