logo

Cuketové lievance

Lahodné cuketové lievance servírované s bielym jogurtom a uhorkovým šalátom.

Použité suroviny:

·       cuketa (stredná veľkosť)

·       1 vajce (vegani možu nahradiť 1 lyžicou hrašky rozmiešanej v 40 ml vody)

·       cícerová múka (5 lyžíc)

·       čerstvé nasekané bylinky

·       slnečnicové semienka

·       nasekané chilli

·       ryžový proteín (1 lyžica) – nemusí byť

·       chia (1 lyžica)

·       soľ, čierne korenie

·       pretlačený cesnak

·       ghee alebo olivový olej

Postup prípravy

Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, posolíme, necháme 10 minút odpočinúť, aby pustila vodu. Vyžmýkame cez sito. Toto nám zaistí, že lievance budú mať pevnú konzistenciu. K cukete pridáme všetky ingrediencie (okrem ghee/oleja). Na horúcu panvicu pridáme ghee/olej, počkáme, kým sa rozpáli a opekáme malé lievance do zlatista. Použijeme veľmi malé množstvo ghee/oleja, pretože cuketa na rozdiel od zemiakov nepotrebuje na opekanie toľko tuku.

Servírujeme s bielym jogurtom a uhorkovým šalátom.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.