logo

Šalát s batátovými chipsami a karfiolom

Šalát s originálnou chuťou, ktorý Vás nesklame...

Použité suroviny

·       jahody – môžeme použiť aj marhule

·       listy kapucínky  - je možné použiť akýkoľvek listový šalát, baby špenát atp.

·       zelený hrášok

·       mrkva

·       cherry paradajky

·       batáty

·       karfiol

Omáčka na obalenie karfiolu

·       sójová omáčka

·       sladká chilli omáčka

·       čerstvý zázvor

Dressing

·       sójová omáčka 3 lyžice  (na dresinky je vhodné používať kvalitnú sójovku napr. Kikkoman)

·       šťava z limetky

·       olivový olej - 1lyžica

·       arašídové maslo  - 1 lyžička

 

Postup prípravy

Karfiol rozoberieme na floretky, dáme do rúry pod gril na cca 10 minút. Medzitým pripravíme omáčku na karfiol: zmiešame sójovú omáčku, sladkú chilli omáčku a čerstvý zázvor, vylejeme na panvicu, necháme prehriať pridáme grilovaný karfiol a varíme 3 minúty, až sa karfiol obalí.

Batáty nastrúhame na tenké plátky na mandolíne, osušíme, osolíme, okoreníme, dáme do vyhriatej rúry na 200 st na cca15 minút.

Na dressing zmiešame všetky  uvedené suroviny.

Na tanier pripravíme zeleninu,  ovocie, pridáme karfiol a batáty, dochutíme dresingom.

Šalát je podávaný s indickými plackami papadam.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.