logo

Morčacie špízy s domácimi chipsami z batátov

Chutný špíz, atraktívne servírovanie....

Morčací špíz, batátové chipsy

Suroviny
morčacie prsia
pesto z medvedieho cesnaku alebo bazalkové pesto
batáty
biely jogurt
balzamiková redukcia
čerstvý listový šalát
jahody
olivy
koriandrová vňať (nemusí byť)
olivový olej
balzamikový ocot
soľ, čierne korenie
granulovaný cesnak

Postup prípravy
Morčacie prsia nakrájame na malé kúsky, posolíme, obalíme v peste, necháme marinovať minimálne hodinu. Pripravíme špízy, ktoré opekáme na lyžici oleja. Na špeciálnych panviciach opekajte bez oleja, alebo ugrilujte. 

Tip: ak pripravujete akékoľvek špízy na panvici, po otočení ich zaťažte tanierom na ktorý dáte hrniec, nielenže sa vám dobre prepečú, ale dostanú efektnejší plochý tvar.

Na mandolíne nakrájame umyté batáty na tenké plátky, osušíme, rozložíme na pekáč, postriekame olivovým olejom, posolíme, pridáme soľ, čierne korenie a podľa chuti i granulovaný cesnak. Pečieme v trúbe na 200 st cca 15 – 20 minút (podľa trúby). Pozor, v momente ako začnú batáty tmavnúť, vyberte ich z trúby. Je nutné dávať pozor, aby sa nespálili, toto je najkritickejšia časť varenia, k spáleniu dochádza behom niekoľkých sekúnd.

Na tanier rozložte šalát, jahody, olivy, koriandrovú vňať, zalejte dresingom z olivového oleja, balzamikového octa a čierneho korenia, pridajte batátové chipsy. Špízy servírujte na šaláte s omáčkou pripravenou z bieleho jogurtu a balzamikovej redukcie.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.