logo

Kuracie nugetky pečené v rúre, chipsy zo sladkých zemiakov, dip

Recept s čarom exotiky ...

Suroviny:
kuracie stehenné rezne (sú šťavnatejšie ako prsia)
kefír
dijonská horčica
čerstvý zázvor
cesnak
chilli v prášku (nemusí byť)
strúhaný kokos
kukuričné lupienky
olivový olej (ideálne v spreji)
soľ
čierne korenie
batáty (sladké zemiaky)
granulovaný cesnak
hotová sladkokyslá omáčka
kórejská chilli pasta (Kochujang) alebo hotová barbecue omáčka
arašidové maslo
biely jogurt

Postup prípravy:
Kuracie stehenné rezne nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme. Dáme marinovať do zmesi pripravenej z kefíru, lyžičky dijonskej horčice, nastrúhaného zázvoru (cca 3 cm) a cesnaku (1-3 strúčiky podľa chuti), najlepšie cez noc, ale minimálne 2 hodiny.

Marinované mäso obaľujeme v zmesi zo strúhaného kokosu a namrvených kukuričných lupienkov a troškou chilli (podľa chuti). Dáme na plech, posprejujeme olejom, dáme piecť do rúry pri 200 °C na cca 20-25 minút.

Batáty na strúhadle nakrájame na tenké plátky, dáme na plech, potrieme olejom, pridáme soľ, čierne korenie a granulovaný cesnak (nemusí byť), necháme piecť cca 10 minút. Je nutné dávať pozor, aby sa nespálili, vybrať z rúry hneď ako začnú tmavnúť. Nechať chvíľku odstáť.
Podávame s omáčkou, ktorú vyrobíme z hotovej sladkokyslej omáčky, kórejskej chilli pasty/barbecue omáčky, lyžičky arašidového masla a 1-2 lyžičiek bieleho jogurtu.

K jedlu na obrázku je servírovaná indická chrumkavá placka „papadam“ (zoženiete v obchodoch s indickými potravinami).
Zeleninový šalát podľa chuti, doporučujem pevnú zeleninu (šalát little gem, reďkovky, karotku), aby bolo možné všetko konzumovať rukami, jedná sa o piknikové jedlo.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.