Šľahaný pomarančový tvaroh s chia a javorovým sirupom
Rýchly a ľahký dezert vhodný aj počas letných horúcich dní, kedy osvieži aj povzbudí...
Rýchly a ľahký dezert s vysokým obsahom bielkovín, vitamínov a minerálov. Dezert je vhodný aj počas letných horúcich dní, kedy osvieži aj povzbudí. Ak bude aj vkusne servírovaný, určite mu nikto neodolá :)
Použité suroviny
- polotučný mäkký tvaroh
- šťava z polovice pomaranča – ak použijeme jednu vaničku tvarohu
- javorový sirup
- chia semienka
- čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti
- čerstvá mäta
Postup prípravy
Tvaroh vyšľaháme s pomarančovou šťavou. Servírujeme v sklenených pohároch na stopke. Tvaroh polejeme javorovým sirupom, posypeme chia semienkami, pridáme ovocie a ozdobíme čerstvou mätou. Ak máme k dispozícii jedlé kvety – napríklad sirôtky, alebo nevädzu, pridáme aj tie. Potešíme tým dušu aj oko. Špeciálne modrá nevädza je veĺmi dekoratívna nielen k dezertom, ale aj k rizotu a cestovinám. Často sa k dekoráciám jedál používa hlavne sušená spolu s lístkami ruže.
Autor receptu a foto: Biľová Danka