logo

TrichoTest™- riešenie pre terapiu alopécie

TrichoTest™ umožňuje výber najvhodnejších liečiv a výživových doplnkov pre liečbu niektorých typov vypadávania vlasov.

Trichotest

TrichoTest™ spája liečbu vypadávania vlasov, DNA testovanie a personalizovanú medicínu.

Aké sú dôvody vypadávania vlasov?

Vypadávanie vlasov počas života rieši až 80% mužov a 40 % žien. Dôvodom zvýšeného vypadávania vlasov môže byť dedičnosť, zvýšená hladina testosterónu, problémy s krvným obehom, zápaly, hormonálne zmeny, nedostatok vitamínov, stres, znečistené životné prostredie atď. Viac informácií ohľadom vypadávania vlasov, niektorých typov alopécie (plešatosti) a možností terapie nájdete aj v článku -  Vypadávanie vlasov a farmakogenetika.

Čo je androgénna alopécia?

Androgénna alopécia je najčastejší typ dedičnej formy vypadávania vlasov. Postihuje hlavne mužov, ale pomerne často sa vyskytuje aj u žien. V prípade diagnózy androgénna alopécia je vhodným pomocníkom pre stanovenie ideálnej liečby genetický test TrichoTest™.

TrichoTest™ – aké informácie poskytne?

TrichoTest™ je genetický test, ktorý umožňuje spresniť personalizovanú liečbu alopécie. Analyzuje 48 genetických variácií súvisiacich s alopéciou. Analyzované kategórie génov súvisiace s metabolickými dráhami, ktoré sa podieľajú na predispozícii a liečbe alopécie.

  • metabolizmus prostaglandínov,
  • zápal
  • androgénne pôsobenie
  • vazodilatanciá a krvný obeh
  • syntéza kolagénu
  • vitamíny a minerály
  • metabolizmus inzulínu

Prečo je TrichoTest™ dôležitý?

Na trhu sú dostupné desiatky liečivých látok na liečbu alopécie. Pacient musí často opakovane podstupovať priebeh liečby, pokiaľ sa pre neho nenájde tá najvhodnejšia liečivá látka. TrichoTest™ pre vás vyberie najúčinnejšiu liečbu.

Pre koho je TrichoTest™ vhodný?

TrichoTest™ poskytuje údaje ktoré pomáhajú vybrať najvhodnejšiu liečbu a možnosti prevencie pre pacientov s diagnózou androgenetickej alopécie a telogénneho efluvia. Test nie je zameraný na diagnostiku alopécie, ale na liečbu a prevenciu vyššie uvedených typov alopécie.

Čo obsahuje výsledkový protokol?

Výsledkový protokol obsahuje zoznam účinných látok a vyšetrovaných genetických variantov. Na základe genetickej analýzy odporučí jednotlivé účinné látky ktoré sú prehľadne zoradené od tých najúčinnejších-zelený podklad, až po tie najmenej účinné-červený podklad.

Prečo je dôležité poznať reakciu organizmu na liečivá a výživové doplnky?

Každý organizmus je jedinečný a vyznačuje sa rozdielnym metabolizmom čo je dané rôznymi predispozíciami-genetickými variantami určitých génov, ktoré majú za následok rôznorodú odpoveď organizmu na liečivé prípravky. Vedný odbor študujúci účinnosť vhodných liečiv pre jednotlivca sa volá farmakogenetika.

Máte záujem o bližšie informácie?

Pre záujemcov o TrichoTest™ poskytujeme možnosť konzultácie s laboratórnym genetikom. Vysvetlíme ktoré genetické varianty test analyzuje, aký je prínos genetickej analýzy pre ďalšiu terapiu. V prípade záujmu o test urobíme odber vzorky a po obdržaní výsledku poskytneme konzultáciu výsledku.

Mám záujem o TrichoTest™. Ako mám postupovať?

TrichoTest™ je dostupný v Prešove. Odber vzorky a konzultáciu týkajúcu sa vyšetrovaných genetických predispozícií je možné absolvovať na našom pracovisku na základe objednávky vopred. Kontaktujte nás prostredníctvom kontaktného formulára, e-mailom info@genovital.sk, alebo na tel.čísle +421 905 665 653. TrichoTest™ ponúkame v spolupráci so spoločnosťou Fagron a.s., ČR.

Aká je cena testu TrichoTest™?

Cena testu vrátane konzultácie a odberu vzorky je 209 €.

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.