logo

Stredomorský ohňostroj chutí

Grilovaná feta s broskyňami, sušenými paradajkami a quinoou...

Grilovaná feta s broskyňami

Použité suroviny

-        Feta
-        Čerstvé broskyne
-        Sušené paradajky v oleji
-        Olivy
-        Červená quinoa
-        Čerstvé chilli (nemusí byť)
-        Olivový olej
-        Tekutý med

 

Postup prípravy

V osolenej vode uvaríme quinou,  pre výraznejšiu chuť možeme pridať čerstvé bylinky, ktoré máme k dispozícii doma.

Broskyne nakrájame na mesiačiky, na reze potrieme medom a narýchlo opečieme na panvici. Fetu postriekame olivovým olejom, posypeme čerstvým tymiánom a veľmi rýchlo (20 – 30 sekúnd max) opečieme.

Opečené broskyne a fetu servírujeme s quinoou, sušenými paradajkami a olivami. Dochutíme soľou, čiernym korením, lyžičkou medu, čerstvým tymiánom a olivovým olejom. Pre zvýraznenie môžeme  posypať nadrobno nakrájanou čerstvou chilli papričkou.

Pozor, feta a jej podobné syry sa veľmi rýchlo roztekajú, preto aj keď syr nebude vyzerať perfektne, vôbec mu to na chuti neuberie.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove.  Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

 

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.