logo

Cuketové závitky plnené ricottou

Rýchle vegetariánske jedlo...

Cuketové závitky

Použité suroviny

-        Cuketa

-        Ricota - 1 kelímok

-        Cesnak 3 strúčiky

-        Tymián

-        Bazalka

-        Plechovka konzervovaných paradajok

-        Čerstvá chilli paprička

-        Soľ, čierne korenie, hnedý cukor

-        Olivový olej

-        Strúhaný parmezán

 

Postup prípravy

Na oleji speníme nasekané dva strúčiky cesnaku, celú chilli papričku, zalejeme plechovkou paradajok a necháme asi 10 minút variť. Osolíme a pridáme lyžičku hnedého cukru.

Medzitým škrabkou alebo na mandolíne nakrájeme z cukety dlhšie tenké plátky. Mali by byť širšie, lepšie sa budú plniť a rolovať. Plátky uložíme vedľa seba pozdĺžne tak, aby sa po dĺžke prekrývali cca 1 cm. Na jednu porciu použijeme tri plátky cukety. V podstate z týchto troch plátkov vytvoríme plochu, ktorú budeme plniť a rolovať. Na plátky dáme dve polievkové lyžice zmesi z ricotty, nasekaného cesnaku,  byliniek, soli a čierneho korenia. Zrolujeme.

Do zapekacej misy dáme uvarenú paradajkovú zmes, na ňu uložíme cuketové plátky, posypeme parmezánom a zalejeme olejom. V trúbe necháme piecť cca 10 minút na 200 st.

Môžeme servírovať ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k mäsu.

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove.  Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.