logo

Obaľovaný halloumi pečený v rúre, servírovaný s medom a chilli

Kombinácia pikantnej a sladkej chuti, syr halloumi trochu inak...

Obaľovaný hallomi s medom a chilli

Použité suroviny

·       Halloumi

·       Strúhanka panko 1 hrnček

·       Strúhaný parmezán 2 lyžice

·       Olivový olej

·       Údená mletá paprika 1 lyžička

·       Sušené bylinky, prípadne mak 1 lyžička

·       Kefír alebo vajce (podľa preferencie)

·       Med

·       Chilli (čerstvé alebo sušené, nie mleté), prípadne nasekaný čerstvý zázvor

Postup prípravy:

Halloumi nakrájame na kocky. Aby bolo možné ho obaliť, namočíme ho buď do rozšľahaného  vajíčka alebo kefíru. Používam prevažne kefír, splní úplne rovnakú funkciu ako vajce. Obalíme v zmesi zo strúhanky panko, strúhaného parmezánu, sušených byliniek/maku a mletej papriky.  Dáme na pekáč, postriekame olivovým olejom.

Vyhrejeme rúru na 220 C, pečieme cca 10 minút, otočíme a pečieme ďalších 10 minút. Medzitým do medu pridáme chilli alebo zázvor, med môžeme trochu rozohriať, bude viac tekutý a naviac s teplým medom je toto kombo doslova ohromujúce.

Pri príprave halloumi nikdy nepoužívame soľ, jedná sa o slaný syr.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove.  Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.