logo

Stredomorský tanier „Tagliatelle s mletým kuracím mäsom, fetou a chilli“

Recept pre inšpiráciu „ s vôňou Stredomoria"...

Stredomorský tanier

Použité suroviny

·       Mleté kuracie mäso 500 g

·       Korenie Gyros 2 lyžice

·       Červená mletá paprika

·       Cesnak – 1 pretlačený strúčik

·       Ghee

·       Čierne korenie

·       Bobkový list

·       Cibuľa nasekaná  na drobno

·       Kurací vývar

·       Feta

·       Jahody (nemusia byť, ale každopádne jedlo oživia a osviežia)

·       Čerstvá chilli paprika v celku

·       Kukurica mrazená

 

Postup prípravy

Kuracie mäso zmiešame s korením Gyros, paprikou, cesnakom a čiernym korením. Urobíme malé guľky. Na panvici rozohrejeme  ghee,  pridáme celú chilli papriku, cibuľku a pomaly opekáme. Opatrne vložíme mäsové guľky. Počkáme až sa „zatiahnu“, potom otočíme na druhú stranu. Až budú guľky opečené zo všetkých strán, podlejeme vývarom, pridáme bobkový list a necháme prikryté dusiť  20 minút. Z času na čas premiešame a podľa potreby podlejeme. Chilli papriku a bobkový list na konci varenia vyberieme a vyhodíme.

Tagliatelle pripravíme podľa návodu, ale v tomto prípade dobu varenia skrátime o dve minúty oproti doporučenej dobe  varenia uvedenej na obale cestovín. Uvarené tagliatelle vložíme do panvice, v ktorej máme omáčku s mäsovými guľkami a pomalým miešaním dovárame cca minútku. Do tejto zmesi pridáme ešte pár lyžíc vody, v ktorej sme varili cestoviny. Ak by sme nechali tagliatelle dlho vo vode a potom dali do omáčky, boli by veľmi mäkké a slizké. Doporučujem dávať tagliatelle do omáčky, nie naopak.  Týmto spôsobom prípravy sa krásne prepojí cestovina s omáčkou.  Na konci varenia pridáme do omáčky mrazenú kukuricu, aby sa len prehriala. Nesmieme ju variť, aby nestratila farbu a chuť.

Takto pripravené tagliatelle posypeme fetou a podľa nálady pridáme čerstvé jahody.

Viac receptov nájdete - RECEPTY

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove.  Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.