logo

Obaľovaná hliva ustricová pečená v rúre

Hliva ustricová - chutný a rýchly recept...

Hliva ustricová pečená v rúre

Použité suroviny

·       Hliva ustricová 250 gr (lepšie sú menšie klobúčiky)

·       Kefír 250 ml

·       Hladká múka 200 g

·       Granulovaný cesnak 2 lyžice

·       Mletá paprika 2 lyžice

·       Soľ, čierne korenie

·       Olivový olej

Postup prípravy

Hlivu nakrájame tak, aby boli vcelku klobúčiky - odstránime stonky. Pokiaľ sú klobúčiky veľké, prepolíme ich. Opláchneme vo vode, vysušíme. Pripravíme sypkú  zmes z múky, papriky, cesnaku, soli a čierneho korenia. Hlivu najprv namočíme v kefíre a potom jemne posypeme po oboch stranách obaľujúcou zmesou, opäť vložíme do kefíru a následne opäť obalíme v sypkej zmesi. (dvojitý dvojobal).

Na plech postriekame olivový olej, položíme obalenú hlivu, ktorú  postriekame olejom. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 C najprv 10 minút, potom otočíme a dopekáme ďalších 7 – 10 minút.

Servírujeme s omáčkou podľa chuti, zeleninkou a dobrým chlebíkom.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove.  Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.