logo

Kuracie involtini s pestom, mozzarellou a sušenými paradajkami

Kuracie involtini s pestom, mozzarellou a sušenými paradajkami s vyváženou originálnou chuťou...

Kuracie involtini s pestom, mozzarellou a sušenými paradajkami

Použité suroviny

·       kuracie prsia

·       sušené paradajky v oleji

·       bazalkové pesto

·       mozzarella

·       strúhanka

·       nastrúhaný parmezán/grana padano

·       strúčik cesnaku

·       sušené bylinky

·       červená paprika (1 lyžica)

·       olivový olej

·       soľ, čierne korenie

·       červené pomaranče

·       mrazené zelené fazuľkové struky

·       mrazená kukurica

 

Postup prípravy

Pripravíme si strúhankovú zmes zo strúhanky, parmezánu, červenej papriky, soli, čierneho korenia, sušených byliniek a pretlačeného cesnaku. Kuracie plátky pozdĺžne prerežeme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme. Každý plátok potrieme bazalkovým pestom, pridáme sušené paradajky a plátok mozzarelly. Zrolujeme, obalíme v strúhankovej zmesi, zafixujeme ihlicou alebo špáradlami. Na dno  pekáča dáme 2 – 3 lyžice olivového oleja, vložíme kuracie rolky, pokvapkáme olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 - 185 C na 30 - 35 minút. Asi 8 minút pred dopečením vložíme k rolkám plátky červeného pomaranča, mrazenú kukuricu a fazuľku.  Pred servírovaním necháme prikryté odležať 5 – 10 minút, môžeme ešte pridať pár kúskov  mrazeného ovocia (jahody, maliny) a posypať čerstvými bylinkami. Kukurica a fazuľka sa nepridáva kvôli chuti, ale kvôli farebnosti jedla, preto stačí 1 lyžica kukurice a pár fazuľkových strukov.

 

Autor receptu a foto: Biľová Danka

Poradenské centrum Genovital s.r.o. nájdete na Kúpeľnej 6 v Prešove. Špecializujeme sa na poradenstvo v oblasti výživy a genetickej diagnostiky. Konzultácie poskytujeme na základe objednávok, preto nás prosím pred plánovaným príchodom kontaktujte vopred.

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.